مخالفت با کارمزد ۳۷.۵ درصدی کارگزاری ها | چشم انداز 1 مرداد
مخالفت با کارمزد ۳۷.۵ درصدی کارگزاری ها در رکود بازار و دو راهی سازمان بورس.
بورس پرس: محمدرضا دهقانی با بیان اینکه در سالهای اخیر تنوع درآمدی کارگزاری ها تکمحصولی شده و به سمت صفر میل کرده به روزنامه ایران گفت: با رونق و رکود در بازار سرمایه این صنعت به شدت تحت تأثیر قرار گرفت. با کسر کارمزد ۳۷.۵ درصدی معاملات کارگزاریها و واریز به حساب صندوق توسعه بازار این شرکتها دیگر قادر به پرداخت حقوق و دستمزد نیروها نبوده و آینده صنعت کارگزاری را به مخاطره میاندازد.
خزان بازارها در تابستان
دنیایاقتصاد: پرونده بازار داراییها در ماه نخست تابستان بسته شد. آغاز فصل گرم سال اما با انجماد بازارها و بازدهی منفی غالب گزینههای سرمایهگذاری پایان یافت و بازار سهام پس از سکه با بیشترین افت ماهانه مواجه شد و از این منظر در مقام دوم قرار گرفت. دلار اما تقریبا بدون تغییر باقی ماند. با این حال کارشناسان معتقدند سیگنال مثبت ارسال شده از سوی شرکتها در عملکرد فصل نخست و ایجاد انگیزههای بنیادی قوی میتواند بار دیگر به تقویت تقاضا و بازگشت رونق به تالار شیشهای منتهی شود.
در صورتیکه یک نگاه مقایسهای بین بازار سرمایه با سایر بازارهای مالی داشته باشیم درمییابیم که بورس تهران از ابتدای شروع معاملات سال1401 تاکنون موفق به کسب بازدهی 43/ 7درصدی شده است. سکه و دلار که 2رقیب بورس در فضای سرمایهگذاری کشور محسوب میشوند اما وضعیت به مراتب متفاوتتری را تجربه کردهاند، بهطوری که سکه 8/ 20درصد و اسکناس آمریکایی حدود 21درصد بازدهی کسب کردهاند. بدین ترتیب بورس با فاصله معناداری رتبه سوم را طی 4ماه نخست سال به جهت کسب بازدهی به خود اختصاص داده است.
تیرماه جذاب بورس انرژی
دنیایاقتصاد : حجم و ارزش معاملات در بازار فیزیکی بورس انرژی در تیرماه به رکورد ۲۱ماه اخیر خود دست یافت و در صورت نادیدهگرفتن معاملات بنزین در آبان ۹۹ بهعنوان بزرگترین دادوستد تمامی بازار سرمایه، میتوان گفت که در تیرماه شاهد ثبت رکورد تاریخی ارزش معاملات در بورس انرژی بودیم.
رقم جدید نقدینگی با رشد ۳۷.۸ درصدی و آمار بدهی دولت و بانک ها.
بورس پرس: بانک مرکزی میزان نقدینگی در پایان خرداد را با ۳۷.۸ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۵۱۰۴ هزار و ۹۶۰ میلیارد تومان اعلام کرد. ضریب فزاینده نقدینگی ۷.۹۷۲ بود و ۷.۸ درصد نسبت به خرداد سال گذشته افزایش و نسبت به پایان سال گذشته ۰.۴ درصد کاهش یافت.
دستورالعمل جدید برای حمایت از تولید داخلی
دنياي اقتصاد : رئیسجمهوری اظهار کرد محصولاتی که در داخل کشور ساخته میشود به هیچ عنوان نباید از خارج وارد شود .
افزایش هزینه احیای تولید
دنیایاقتصاد: هزینه احیا در سالیان اخیر پیوسته افزایش یافته است. برای نمونه در سال ۱۳۹۹ هزینه احیای هر واحد راکد حدود ۵/ ۲میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۰ این هزینه حدود ۸/ ۳میلیارد تومان بوده؛ اما حالا به ورای ۸/ ۵ میلیارد تومان رسیده است. جهش ۵/ ۲برابری بهای احیای واحدهای تعطیل طی دو تا سهسال در کنار هفتخوان تولید صنعتی بهخوبی وضعیت پیچیده بخش مولد کشور در سال ۱۴۰۱ را نشان میدهد.
عقبماندگی در احداث نیروگاه برق
بورس پرس : وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در ۱۰ سال گذشته باید سالانه سه هزار مگاوات نیروگاه برای تامین برق احداث میشد که متاسفانه انجام نشده و هماکنون عقبماندگی شدیدی در حوزه ساخت نیروگاه در کشور وجود دارد. قطع برق صنایع بزرگ و چاههای آب کشاورزی سبب بالا رفتن قیمت کالاهای اساسی و حتی کالاهای ساختمانی همچون سیمان میشود.
پارادوکس تورمی بازار مسکن
دنیایاقتصاد : رکود سنگین و معنادار «مسکنسازی در پایتخت» که پیشتر براساس تیراژ پروانه ساخت اثبات شده بود، با گزارش جدید بانک مرکزی نیز تایید شد. سال گذشته حجم سرمایهگذاری در ساختوسازهای مسکونی شهر تهران فقط ۵/ ۱ درصد رشد کرد آن هم در شرایطی که طبق گزارش رسمی، هزینه تولید کشوری مسکن در همان سال، ۷۰ درصد افزایش یافت. به این ترتیب، سرمایهگذاری واقعی در بازار ساختمانی تهران منفی بوده است.
طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان
دنياي اقتصاد : در قالب طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان قرار است تمامی نانواییها به دستگاههای کارتخوان مخصوص مجهز شوند. به این شکل که مردم بعد از خرید نان کارت میکشند و پول نان یارانهای را پرداخت میکنند و از آنجا که نانوایی آرد را به قیمت آزاد خریده است، دولت مابهالتفاوت مبلغ نان یارانهای تا قیمت اصلی نان را به حساب نانوایی واریز میکند. شرط الزامی اجرای طرح این است که خرید نان در نانواییها حتما باید با کارتهای بانکی انجام شود و نانواییها نمیتوانند از مشتریها پول نقد دریافت کنند؛ چراکه قرار است هر نانوا به میزان فروش خود از دولت یارانه دریافت کند.
جزئیات تفاهمنامه نفتی و گازی ایران ـ روسیه
خبرگزاری صداوسیما : مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران جزئیات جدیدی از تفاهمنامه ۴۰میلیارد دلاری ایران و روسیه را تشریح کرد. محسن خجستهمهر در برنامه «میز اقتصاد» شبکه خبر گفت: از ۴۰میلیارد دلار تفاهمنامه امضا شده با گازپروم روسیه ۲۵میلیارد دلار برای توسعه میدانهای گازی و تکمیل پروژه الانجی و ۱۵میلیارد دلار برای توسعه ۶ میدان نفتی صرف خواهد شد که توسعه کرنج، آذر، چنگوله، آب تیمور و منصوری از جمله این میدانها هستند.
دو شرکت بورس ایران آماده همکاری با روسیه در حوزه معدن و فولاد شدند.
بورس پرس: کارشناسان معتقدند با توجه به مشکلات روسیه با برخی کشورها، کاهش واردات ۱۰۰ میلیارد دلاری پیشبینی شده که ظرفیتی بکر برای ایران است. روسیه در حوزه های مختلف کالاهای استراتژیک با ارائه تخفیف کلی در حال رقابت با ایران در بازارهای ترکیه، شرق آسیا در حوزه آلومینیوم، مس، فولاد و نفت است.
چین آخرین آمار واردات نفت از ایران را ۲۶۰ هزار تن اعلام کرد.
بورس پرس : چین با وجود تحریمهای آمریکا همچنان اقدام به واردات نفت ایران می کند. به طوری که نفت ایران ۷ درصد کل واردات نفت چین را تشکیل میهد. بر همین اساس طبق آمار گمرک چین طی ماه ژوئن، چهارمین محموله نفتی از دسامبر سال گذشته شامل ۲۶۰ هزار تن نفت خام ایران وارد شد.
نبرد نامتقارن تهران و واشنگتن
دنياي اقتصاد : در روزهای اخیر دو مقام ارشد آمریکایی بر قدرت بازدارندگی و دفاعی ایران تاکید کردند؛ از یکسو ویلیام برنز، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) اعلام کرد ایران بزرگترین زرادخانه موشکی را در خاورمیانه دارد و از سوی دیگر آلکسوس گرینکویچ، مسوول فرماندهی نیروی هوایی سنتکام با بیان این موضوع که ایران به «برتری هوایی» دست یافته گفت که ایران تاکتیکهای مختص خودش را در پیش گرفته و به خاطر پهپادهایش گامهای بزرگی رو به جلو برداشته است.
سیاست انقباضی در قاره سبز
دنیایاقتصاد : بانک مرکزی اروپا گزارشی مبنی بر افزایش نیم درصدی نرخ بهره با هدف مهار روند صعودی تورم منتشر کرد. در پی افزایش بیسابقه تورم، بانک مرکزی اروپا ناچار شد که برای نخستینبار در یازده سال گذشته، نرخ بهره را افزایش دهد.